Håndværkerfradraget:

 

Vi hjælper dig igennem papirarbejdet.

Brug hovedet når du bruger fradraget:

Hvis du planlægger at gøre brug af håndværkerfradraget i det nye år, kan det godt betale sig at overveje et par gode råd, før du åbner værktøjskassen.
 
Forlængelsen af fradragsordningen for boligrenovering betyder, at private forbrugere også i 2013/14 kan trække håndværkerens arbejdsløn fra i skat. Før du kaster dig ud i den store ombygning, kan det dog være en fordel at tænke projektet igennem en ekstra gang.

Kom godt i gang
Det er vigtigt at gøre sig klart inden start, hvad det er man drømmer om og hvor meget af det, man rent faktisk kan og vil realisere, siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri og fortsætter: 

Dernæst er det altid en god idé at søge inspiration og god vejledning. Snak med venner og bekendte eller med folk, der har samme hus som dig. Hvilke erfaringer har de at give videre? Blade, magasiner og internet er også altid gode inspirationskilder, lige så vel som professionel rådgivning. Og inden du går i gang med projektet, skal du sørge for at sikre dig, at der ikke ligger ubekendte forhindringer og lurer, som fx lokalplaner og bygningsreglement.

Valg af håndværker
Valget af håndværker kan være svært, men et godt råd er altid at vælge et håndværkerfirma, der er medlem af Dansk Byggeri og dermed omfattet af garantiordningen Byg Garanti. Så er du sikker på ikke at lide økonomisk tab, hvis der er fejl og mangler ved det udførte arbejde.

Lad desuden være med at tage for mange tilbud hjem. Find hellere to tilbud du arbejder godt igennem, end 20 tilbud, du slet ikke kan holde rede på. 

Det også vigtigt, at du tager stilling til, hvem der styrer arbejdet:

Hvis du ikke har tid og interesse i det, eller ikke er godt inde i sagerne, så lad hellere være. Få i stedet håndværkerfirmaet eller en rådgiver, der har forstand på det, til at styre slagets gang, råder Peter Stenholm. 

Endelig skal du bestemme dig for det tilbud, du vil acceptere:

Sørg for at indgå en skriftlig aftale og få talt tingene godt igennem, så du og håndværkeren har samme forventninger til tidsplan, pris og resultat. Vær altid klar og præcis i dine krav og ønsker til håndværkeren, også hvis du får lyst til at lave ændringer i planerne undervejs. Sørg for at få det hele på skrift og vær klar over, at ændringer i reglen også ændrer prisen, siger Peter Stenholm. 

Hvis det alligevel går galt
Hvis uheldet er ude, er det en god idé at lave en aftale om, at du og håndværkeren kigger det udførte arbejde igennem sammen. 

Hvis alt andet glipper, så gå til et ankenævn. Der bliver udført cirka en million opgaver for private kunder om året. Omkring 600 af dem ender i Byggeriets Ankenævn, og ud af de sager, der bliver behandlet, får kunderne faktisk ret i de fleste. Gå derfor altid ind på www.byggaranti.dk og tjek, om din håndværker er medlem af Dansk Byggeri, slutter Peter Stenholm. 

Muligheder sammen med os:

 

 

 

Bendt K Jensen A/S © 1980 - 2013 • bendtkjensen@pc.dk • CVR nr. 31154413 •